De werken starten op maandag 27 maart.© Stad Sint-Niklaas

Industriepark-West ondergaat metamorfose: “Nieuwe rioleringen en fietspaden moeten voor betere waterhuishouding en verkeersveiligheid zorgen”

Sint-Niklaas -

In het Industriepark-West in Sint-Niklaas worden vanaf maandag 27 maart nieuwe rioleringen en fietspaden aangelegd. Het project is volgens het stadsbestuur van groot belang voor de verkeersveiligheid en de waterbeheersing in het zuiden van de stad. Het totale kostenplaatje komt neer op zo’n 8,8 miljoen euro.

Yannick Joos

De grootschalige werken beginnen aan de Puytvoetwegel, om nadien door te schuiven naar het Industriepark-West zelf. In samenwerking met Aquafin legt de stad Sint-Niklaas gescheiden riolering aan. “Een belangrijke ingreep voor de waterbeheersing in het zuidelijke gedeelte van de stad”, aldus schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). “Daardoor zal al het regenwater naar omliggende waterlopen en grachten vloeien, in plaats van rechtstreeks in de riolering terecht te komen. Dat is belangrijk voor het grondwaterpeil.”

(Lees verder onder de foto)

Aan de wegel naar het scoutsdomein Puytvoet en de Wase Tennisclub plant de stad een nieuwe parking.© Stad Sint-Niklaas

Na de rioleringswerken volgt een grondige vernieuwing van de weginfrastructuur in het Industriepark-West, met onder meer een nieuw dubbelrichtingsfietspad. Aan de wegel naar het scoutsdomein Puytvoet en de Wase Tennisclub plant de stad ook een nieuwe parking, zodat de Puytvoetwegel autoluw kan worden ingericht.“Naast de impact op de waterhuishouding wordt ook de veiligheid van de zachte weggebruikers verbeterd”, geeft de schepen nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners