© ATV

Antwerpen roept op om te reageren bij racisme en discriminatie

Antwerpen -

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie lanceert de stad Antwerpen de campagne Allemaal Antwerpenaar. Het is al de derde editie. Antwerpenaars worden opgeroepen om te reageren als ze getuigen zijn van racisme en discriminatie. “Een kleine actie kan al veel betekenen voor het slachtoffer”, zegt Karim Bachar (Vooruit), Antwerps schepen van Gelijke Kansen.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Nieuwe campagne vraagt Antwerpenaar te reageren op racisme en discriminatie

De campagne Allemaal Antwerpenaar geeft bruikbare tips zodat mensen leren hoe ze op een gepaste manier kunnen reageren.

“Ik geloof dat elke Antwerpenaar wel wil ingrijpen bij het zien van discriminatie, racisme of intimidatie, maar soms gewoon niet weet hoe”, zegt Bachar. “Daarom is deze campagne zo belangrijk. We geven concrete tips over hoe je op een veilige manier voor de ander kan opkomen. Een kleine actie kan een groot verschil maken.”

Antwerpenaars krijgen tips over hoe ze kunnen tussenkomen.© rr

De campagne zal in heel de stad zichtbaar zijn. Sommige affiches zijn gericht op de wijk waar ze hangen. Op de Groenplaats staat tien dagen lang een photobooth, waar iedereen die wil een selfie kan nemen in het kader van de campagne. De foto’s verschijnen ter plaatse op een grote fotomuur in een mozaïek met andere selfies.

Via een interactieve quiz op allemaalantwerpenaar.be kunnen deelnemers ontdekken welk reageertype ze zijn, en krijgen ze tips op maat. Antwerpenaren kunnen ook leren reageren via een laagdrempelige e-learning.

De stad zet in op het aanpakken van discriminatie op de huurwoning- en arbeidsmarkt, het versterken van vrouwen met migratieachtergrond, en het ondersteunen van acties zodat de LGBTQIA+-gemeenschap zich thuis voelt in Antwerpen.

www.allemaalantwerpenaar.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Karim Bachar