© AFP

Dodentol overstromingen Turkije opgelopen tot 20

Het dodental na de zware overstromingen van vorige week in het zuidoosten van Turkije is gestegen tot 20 nadat de lichamen van een moeder en haar eenjarige dochter zijn gevonden, zo meldden lokale media.

Bron: Belga

De lichamen werden gevonden in de zuidoostelijke provincie Adiyaman, twitterde minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca maandagavond.

LEES OOK. Eerst huizen verloren door aardbeving, nu tenten weggespoeld door overstromingen: al 14 doden in Turks rampgebied, terwijl Erdogan onder vuur ligt

Overstromingswater had een containerwoning waar Tekdal en haar gezin woonden weggespoeld.

Het persbureau Demirören meldde dat het dodental is opgelopen tot 20. De zoekacties naar de vermisten zijn beëindigd, schreef het staatspersbureau TRT.

De regio worstelt al met het herstel van de verwoestende aardbevingen van februari, waarbij bijna 50.000 mensen omkwamen en ongeveer 2 miljoen mensen geëvacueerd moesten worden naar tijdelijke onderkomens zoals tenten en containers.

In Adiyaman en de omliggende provincies Şanliurfa en Hatay zijn verschillende tenten met overlevenden van de aardbeving overstroomd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER