Het oude gemeentehuis.© Hoelen

Heemkundige kring Hoghescote pakt uit met oude foto’s en voorwerpen

Kapellen -

Heemkundige kring Hoghescote laat met oude foto’s en voorwerpen iedereen kennismaken met het Kapellen van lang geleden.

“Onze heemkundige kring is er niet voor zichzelf, we willen er de geschiedenis van Kapellen mee levend houden en verder uitdragen. Dit doen we met ons tijdschrift en de openarchiefdagen in ons lokaal”, zegt voorzitter André De Vleeschouwer. “In 2008 hielden wij in winkelcentrum Promenade een tentoonstelling, maar ondertussen is er veel veranderd. Onze collecties zijn uitgebreid en de mogelijkheden om zaken te presenteren zijn ook toegenomen. Promenade bood ons een leegstaande winkelruimte aan.”

De expo bestaat uit zestien kleurrijke panelen. “Tegelijkertijd presenteren we voorwerpen die onze (over)grootouders gebruikten. Nostalgie voor de senioren en een verrassende blik op het verleden voor hun kinderen en/of kleinkinderen”, geeft de voorzitter nog mee.

Antwerpsesteenweg.© Hoelen

Je vindt de tentoonstelling in Promenade in het winkelpand tegenover kledingzaak OPEN32 en Paprika. De tentoonstelling loopt van 22 tot 25 maart en van 29 tot 1 april. Woensdag tot en met vrijdag van 13 tot 17u, zaterdag van 10u tot 17u.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners