Hulshout ontving het label van Fair Trade Gemeente vorig jaar als tweehonderdste gemeente in Vlaanderen.© rr

Hulshout werkt aan transitie van Fair Trade Gemeente naar Faire Gemeente

Hulshout -

De gemeente Hulshout heeft haar titel als Fair Trade Gemeente herbevestigd via De Fair-O-Meter. “We zetten ook mee de schouders onder de vernieuwde campagne van Faire Gemeenten”, deelt het lokaal bestuur mee. “Zo engageren we ons om nog meer lokaal, ecologisch en fair te handelen.”

Kristof Van Rompaey

Hulshout ontving het label van Fair Trade Gemeente vorig jaar als tweehonderdste gemeente in Vlaanderen. Intussen scoort de gemeente een zeer verdienstelijke A op de Fair-O-Meter, een tweejaarlijkse zelftest die de inzet van Fair Trade Gemeenten op vlak van eerlijke handel en sociale en duurzame rechtvaardigheid evalueert.

LEES OOK. Hulshout is 200ste gemeente met fairtradetitel: “Samen maken we er een betere wereld van”

De vier stichtende organisaties achter de campagne, dat zijn Fairtrade Belgium, Oxfam België, Rikolto en 11.11.11, willen voortaan inzetten op een vernieuwde campagne die Fair Trade Gemeenten omvormt tot Faire Gemeentes. Ze hanteren daarvoor de LEF-principes: lokaal, ecologisch en fair denken en doen.

Groter streven

“Door de omslag te maken van Fair Trade Gemeenten naar Faire Gemeenten willen we aansluiten bij lokale initiatieven, zoals lokale voedselstrategieën of deel-, herstel- en hergebruikprojecten”, zegt nationaal coördinator van de campagne Biance De Wolf. “Fairtrade is een onderdeel van een groter streven naar een duurzame en eerlijke samenleving. Daarom maken we de keuze voor deze LEF-principes.”

De verandering van Fair Trade Gemeenten naar Faire Gemeenten verloopt geleidelijk aan. De vernieuwde campagne wordt op gang getrapt met een Faire Ronde in tal van Faire Gemeenten op zaterdag 13 mei. De ronde houdt dan ook halt in Hulshout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners