© jtp

Tijsmanstunnel richting Gent weer vrij na derde kop-staartaanrijding op korte tijd

Antwerpen -

Doffe ellende voor wie dinsdagvoormiddag in het Antwerpse havengebied van rechter- naar linkeroever moest. Door drie kop-staartaanrijdingen op korte tijd was de Tijsmanstunnel richting Gent geruime tijd volledig versperd. Omstreeks 12.30u kon de rijbaan eindelijk vrijgegeven worden.

jtp

De twee eerste ongevallen gebeurden rond 9.30u. In totaal vier vrachtwagens, waarvan één ADR-transport, raakten betrokken bij twee relatief beperkte kop-staartaanrijdingen. Niemand raakte gewond en de vrachtwagens konden op eigen houtje uit de tunnel rijden. De brandweer kwam wel ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Rond 10.30u werd de tunnel richting Gent weer vrijgegeven, maar amper tien minuten later gebeurde een derde ongeval. Ditmaal botsten twee tankwagens aan het begin van de tunnel. Een van de tankwagens probeerde op het laatste moment nog uit te wijken naar links, waardoor beide rijstroken opnieuw versperd raakten.

Door de aard van het ongeval nam de afhandeling ervan lange tijd in beslag. Om 12.30u kon de rijbaan vrijgegeven worden. Derde keer, goede keer?

© jtp

© jtp

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners