Het Lieven Cambré Quartet komt op 29 maart naar de Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg.© Johan Vanstraelen

Herenthoutse jazzsaxofonist Lieven Cambré stelt nieuw album voor in Hnita-Hoeve: “Akoestische jazz om blijvend van te genieten”

Heist-op-den-Berg, Herenthout -

De naar Limburg uitgeweken Herenthoutenaar Lieven Cambré stelt op woensdag 29 maart zijn nieuwe album Connected voor in de Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg. De altsaxofonist en componist is al jaren een vertrouwd gezicht in de Belgische jazzwereld. Met het Lieven Cambré Quartet komt hij een mix van enkele van zijn ‘vergeten’ en gloednieuwe composities vertolken.

Kristof Van Rompaey

Herenthoutenaar Lieven Cambré woont al geruime tijd in Heusden-Zolder, waar hij een van de drijvende krachten is achter het Muze Jazz Orchestra (MJO). Hij volgde les aan de Heistse muziekacademie, waarna hij er zelf jarenlang les gaf. In 1996 studeerde hij als een van de eersten af aan de jazzopleiding van het Lemmensinstituut in Leuven. Niet toevallig presenteert hij zijn nieuwe album in Heist en Heusden-Zolder, twee plekken die hem ook muzikaal dierbaar zijn.

“In de loop der jaren schreef Cambré heel wat muziek bij elkaar, voor het Muze Jazz Orchestra, maar ook voor het Brussels Jazz Orchestra en voor eigen projecten als QLC en Mamutrio”, deelt Peter Anthonissen van Hnita mee. “Met het Lieven Cambré Quartet geeft hij enkele zogenaamd vergeten composities van dat repertoire een nieuw leven. Er staan ook enkele nieuwe composities op het programma die speciaal voor dit kwartet zijn geschreven.”

Verbinding

Het nieuwe album heet niet toevallig Connected. “Want zonder connectie geen muziek, geen uitvoering en geen concert”, luidt het. “Voor Cambré is verbinding tussen de muzikanten en de luisteraars altijd van groot belang. Met het kwartet brengt hij akoestische jazz om blijvend van te genieten.”

Het concert in Heist-op-den-Berg begint om 20.30u. De basisprijs voor een ticket bedraagt 15 euro. Leden van Hnita betalen 12 euro. Jongeren onder de 24 jaar betalen 8 euro. Op zondag 2 april volgt een concert in zijn huidige thuishaven Heusden-Zolder, om 17u in cultuurcentrum MUZE. (kvro)

www.hnitajazzclub.be, www.lievencambre.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners