Zo ligt de Bredabaan er nu bij.© Jan Brys

Gemeentebestuur is gebrekkige heraanleg van trottoirs meer dan beu

Brasschaat -

Wie over de Bredabaan in het centrum van de gemeente wandelt, is het zeker al opgevallen. De manier waarop de tegels na de werkzaamheden van Proximus worden teruggelegd, gebeurde allesbehalve volgens de regels. Het gemeentebestuur is dit grondig beu en dreigt ermee alle nieuwe machtigingen aan Proximus en onderaannemer Equans tegen te houden.

Op dit ogenblik zijn Proximus en Equans op verschillende plaatsen in de gemeente Brasschaat bezig met de aanleg van glasvezel. Een onderaannemer staat in voor het terugleggen van de tegels. Bij het gemeentebestuur kwamen er ook meerdere klachten binnen over defecte straatverlichting en laadpalen die buiten werking zijn. De werken kunnen hier de oorzaak van zijn, maar dat is niet zeker.

Vooral het heraanleggen van de tegels stuit tegen de borst. Op veel plaatsen liggen die slordig, schots en scheef. Aan de Bredabaan in het centrum van de gemeente is er zelfs een strook met totaal andere tegels bedekt.

“We hebben met het schepencollege het besluit genomen alle nieuwe machtigingen aan Proximus en Equans tegen te houden als er tegen het einde van de maand maart niets is gebeurd. Op de Bredabaan moeten de Chinese tegeltjes terugkomen. De tegeltjes met hun brede voeg zijn speciaal behandeld zodat onkruid er niet kan tussen groeien”, zegt schepen voor openbare werken Goele Fonteyn (N-VA).

Schots en scheef.© Jan Brys

“We willen dit ook uitbreiden naar de trottoirs in de woonstraten. Ook die moeten in de oorspronkelijke staat worden hersteld. We hebben een medewerker bijna fulltime op de controle van de werken gezet. Dat vraagt heel wat extra inspanningen en middelen van ons gemeentebestuur. Het minste dat we mogen verwachten van Proximus en Equans is dat de afspraken worden gerespecteerd en dat zij ons openbaar domein terug in de mooie staat brengen die het verdient. De defecte straatverlichting en laadpalen gaan we geval per geval onderzoeken. Het is immers niet duidelijk wat daar de oorzaak kan zijn. We willen aan onze inwoners vragen om al deze problemen in het meldingssysteem van de gemeente in te brengen. Dit mag zo niet verder gaan”, voegt de schepen er nog aan toe.

Bij Proximus en Equans konden we niemand bereiken om een reactie te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners