De politie trof kort na de inbraak een verdacht voertuig aan in de buurt.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Camerabewaking spot inbrekers, korte tijd later rekent politie hen in

Breendonk, Puurs-Sint-Amands -

Een interventieploeg van de politie heeft afgelopen weekend twee inbrekers ingerekend in Breendonk (Puurs-Sint-Amands). Er was alarm geslagen nadat op de camerabewaking van een bedrijf twee verdachte personen waren gespot. In hun wagen troffen inspecteurs inbrekersmateriaal aan en juwelen.

Sven Van Haezendonck

De politie was zaterdag omstreeks 20u gealarmeerd over een inbraak in een bedrijf in de Koningin Astridlaan in Breendonk. Op camerabeelden waren twee inbrekers te zien. Ze hadden de toegangsdeur van het bedrijfspand opengebroken. Korte tijd later trof een interventieploeg van de politiezone Rivierenland een voertuig met Nederlandse nummerplaat aan in de Buisseretlaan, een doodlopende straat in de buurt.

“Onze collega’s zijn in de Groenstraat overgegaan tot controle van de wagen. De twee mannen, die voldeden aan de persoonsbeschrijving, hebben een onsamenhangend verhaal gegeven voor hun aanwezigheid in de regio. Ze kwamen ook zenuwachtig over”, vertelt Elke Wauters, woordvoerster van de politiezone Rivierenland.

Alles in beslag genomen

De 38-jarige bestuurder uit Antwerpen en zijn 26-jarige kompaan, die illegaal in ons land verblijft, werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat. Het duo werd overgedragen aan het parket.

In hun voertuig troffen inspecteurs allerhande inbrekersmateriaal aan, zoals een schroevendraaier, een kniptang, een zaklamp en handschoenen. “Alsook juwelen waarvoor ze geen verklaring konden geven. Alles werd samen met hun voertuig in beslag genomen”, vertelt Wauters. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen