Het is dit weekend weer kermis in Balen.© Tommy Maes

Balen maakt zich op voor kermisplezier en Jaarmarkt

Balen -

Balen staat van zaterdag 25 tot en met maandag 27 maart in het teken van Balen Jaarmarkt. Maandagvoormiddag is er een gezellige kraampjesmarkt die traditioneel veel volk op de been brengt.

Vanaf dinsdagnacht komen de kermiswagens aan voor Balen Jaarmarkt. Er geldt dan tot dinsdagochtend 28 maart een parkeerverbod in de straten Markt, Stationsstraat (en stationsplein), Bevrijdingsstraat, Alfons Dierckxstraat en een deel van de Benoit Belmansstraat.

De kermis opent zaterdag 25 maart om 17u met een familiedag. Zondag 26 maart begint de kermis vanaf 14u. Op maandagvoormiddag 27 maart vanaf 8u vindt de traditionele kraampjesmarkt plaats in de centrumstraten van Balen. In de namiddag wordt de Jaarmarkt afgesloten op de kermis en de terrasjes.

Daarnaast staan er nog verschillende activiteiten op het programma. Zo opent Erfgoed Balen van vrijdag tot en met maandag een nostalgisch praatcafé in de grote zaal van De Kruierie. Het praatcafé is vrijdag, zaterdag en zondag open van 14 tot 21u en maandag vanaf 10u.

In de parochiezaal organiseert StageRage vzw vrijdagavond vanaf 21u de fuif BalenBoit, die dit jaar in een ‘Zillion’-jasje steekt. Zaterdag, zondag en maandag openen de verenigde cafébazen Balen (VeCaZ) op het grasveld naast de Benoit Belmansstraat hun grote feesttent. De tent opent zaterdag om 20u en zondag en maandag om 14u.

Verkeersmaatregelen

Naast het parkeerverbod in een aantal centrumstraten zijn er naar aanleiding van Balen Jaarmarkt nog andere verkeersmaatregelen van kracht. Zo zijn de Bib van Balen en VC De Kruierie van dinsdagnacht 21 tot en met dinsdagochtend 28 maart met de auto enkel bereikbaar via de Berg (volg de bewegwijzering). Maandag 27 maart zijn De Kruierie en bib gesloten.

Voor de kraampjesmarkt op maandag 27 maart geldt er vanaf 6u ‘s morgens een parkeer- en doorgangsverbod in een deel van de Vaartstraat, Kerkstraat, Markt en Steegstraat. Er is een omleiding via Deliestraat, Europalaan en Vredelaan. Het kruispunt op de Markt en de aanpalende straten blijven ook tot dinsdagochtend 7u afgesloten voor de veiligheid van de kermisgangers. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners