Erik, Marleen en hun trouwe helper/zoon Sander.© Joris Herregods

Ambachtelijke producten rechtstreeks van bij de boer op je bord: “We ondernemen vanuit en met ons hart”

Berchem -

Marleen en Erik brengen met Vers van Hier ambachtelijke producten rechtstreeks van bij de boer op je bord. Elke woensdag en vrijdag kunnen klanten hun bestelling afhalen in Berchem. “Zelf sta ik graag achter de kookpotten met verse, goede producten”, vertelt Marleen. “Zo is het idee van Vers van Hier ontstaan.”

Producten verkopen binnen de korte keten is een trendy concept dat steeds vaker voorkomt, maar wat wil dat nu juist zeggen? “We werken rechtstreeks samen met ambachtelijke producenten”, vertelt Marleen. “Zo krijgen zij een eerlijke prijs en kunnen wij verse, kwaliteitsvolle producten aanbieden.”

Het gamma is uitgebreid. Klanten kunnen bij Vers van Hier alles bestellen, zodat ze niet nog eens naar de supermarkt moeten. “We bieden groenten en fruit aan, vlees, vis, dranken, brood, zuivel en droge producten. Klanten bestellen op voorhand en komen het erna afhalen of Erik brengt de boodschappen met de bakfiets. Zo gaan we voedselverspilling tegen en tegelijkertijd is het een leuke manier om je buren te leren kennen”, zegt Marleen. Dat is voor Erik en Marleen belangrijk, de buurt verbinden en een verschil maken.

Marleen en Erik ondernemen vanuit en met hun hart. “Met Vers van Hier willen we meer dan alleen verkopen”, vertelt Marleen. “We gaan ook voor sociaal engagement. Daarom organiseren we vaak projecten in samenwerking met andere bedrijven, zoals nu de Zorgboerderij van onze groenteleverancier Gebroeders Vercammen. Ze geven mensen de kans voor iemand te zorgen in plaats van dat er voor hen gezorgd moet worden. Voor hun nieuwe project verkopen ze zelfgemaakte koekjes.”

Elise en Aline van de Zorgboerderij.© Joris Herregods

De Zorgboerderij werkt samen met zorggasten die het wat moeilijker hebben met hun integratie in de maatschappij. “Onze zorggasten werken mee op de boerderij”, vertelt Aline, een studente Toegepaste Psychologie die stage loopt op de boerderij. “Vaak kunnen ze niet voltijds naar school, dus komen ze hier helpen. Ze verzorgen de dieren, snijden groenten voor de winkel en komen naar hier voor een zinvolle dagbesteding.”

Elise is een van de zorggasten. “Ik ben zot van dieren”, vertelt ze. “Mijn school is ver weg. Ik ben elke keer vier uur onderweg, dus drie dagen per week ga ik helpen bij de boerderij. Ik leer daar veel bij, misschien zelfs meer dan op school.” (bekn)

Met de code ‘Vers2023’ krijg je op de website versvanhier.be 5% korting op je eerste bestelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners