Deze groene borden met richtingaanwijzers verschenen op 21 plaatsen in de hele gemeente Lille.© Gemeente Lille

Borden vermelden aantal stappen naar belangrijke locaties: “We sporen inwoners aan om tienduizend stappen per dag te zetten”

Lille -

Op 21 plaatsen in de hele gemeente Lille staan voortaan borden met richtingaanwijzers naar belangrijke plaatsen of gebouwen. Op deze borden staan het aantal stappen, het aantal minuten wandelen en het aantal minuten fietsen naar die aangeduide locatie.

Vanuit het gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille moet je exact 1.571 stappen zetten of ongeveer twintig minuten wandelen of vier minuten fietsen naar de sportsite aan Balsakker. In de hele gemeente Lille heeft het lokaal bestuur op 21 plaatsen dergelijke groene borden met richtingaanwijzers en informatie naar belangrijke plaatsen in de vier deelgemeenten geïnstalleerd.

“Zo zul je merken dat veel zaken dichterbij zijn dan je denkt. En wanneer je de fiets neemt of te voet gaat, weet je meteen hoeveel stappen je die dag al gezet heb”, luidt het bij de gemeente Lille. “Met dit project willen we elke inwoner ertoe bewegen om tienduizend stappen per dag te zetten. Meer bewegen moeten mensen natuurlijk in de eerste plaats zelf doen. Een omgeving creëren die meer beweging mogelijk maakt en stimuleert, kan daarbij wel het verschil maken. Straatsignalisaties van tienduizend stappen zijn van vitaal belang om het gedrag van burgers te veranderen. Ze maken mensen bewust van het aantal stappen dat ze zouden moeten zetten.” (bvdl)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille