Odette Dendas in haar Catdet.© Jan Brys

Vzw Catdet krijgt van minister Weyts energiesteun van 1.871 euro

Brasschaat -

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts steunt het Brasschaatse dierenasiel met een eenmalige energiesteun ter waarde van 1.871 euro. In totaal ondersteunt de minister de Vlaamse dierenasielen met 663.000 euro.

Weyts: “Niet enkel gezinnen en bedrijven worden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur. Dat geldt evenzeer voor de dierenasielen. De asielen kunnen ondertussen ook al rekenen op structurele financiële steun van Vlaanderen. Nu komt daar nog een eenmalige energiesteun bovenop.”

De vzw Catdet wordt gerund door Odette Dendas en bevindt zich aan de Pauwelslei in de wijk Driehoek. Odette startte haar poezenopvang in 2013. Twee jaar later werd haar organisatie als volwaardig asiel erkend door Vlaanderen. De voorbije jaren luidde Odette meermaals de alarmklok. “Ik steek hier heel wat van mijn spaarcenten in. Daarom organiseren wij heel wat activiteiten. Af en toe krijgen we ook iets toegestopt van particulieren en dat doet deugd. In totaal heb ik al honderden katten kunnen plaatsen”, zegt Odette. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners