Aan de zijkant van de straat zijn de klinkers op verschillende plaatsen verzakt.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Verzakte klinkerverharding op Mechelsesteenweg wordt hersteld

Sint-Katelijne-Waver -

Op donderdag 23 maart start een aannemer met herstellingswerken op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. De verzakte klinkerverharding vlak bij het kruispunt met de Lemanstraat wordt heraangelegd. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken een tweetal weken.

Aan het begin van de Mechelsesteenweg, vlak bij de Lemanstraat en het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, liggen de klinkers er op verschillende plaatsen niet goed meer bij. Vooral aan de zijkanten van de weg is de verharding op meerdere plekken verzakt. In opdracht van de gemeente start een aannemer daarom donderdag met herstellingswerken.

“De fundering is nog goed, waardoor de werken in principe vlot moeten kunnen verlopen”, aldus het gemeentebestuur. “In stukken van vijftig meter zal de aannemer de klinkers verwijderen en opnieuw mooi recht leggen. Dat gebeurt op het stuk vanaf het kruispunt met de Lemanstraat tot aan het huisnummer 18. Door op korte afstanden te werken, beperken we de hinder. Waar er gewerkt wordt, zal het verkeer op dat moment beurtelings over een rijstrook moeten.”

De werken zullen een tweetal weken duren en zullen afgerond zijn op donderdag 6 april. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners