Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlandse tak

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Het bankroet is volgens het bedrijf het gevolg van “ernstige cashflowproblemen” door de lockdowns tijdens de coronapandemie en de daarop volgende energiecrisis en hoge inflatie. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Bron: BELGA

Curator Jasper Berkenbosch is op zoek naar een kandidaat die een doorstart met het bedrijf wil maken. “Het faillissement is een heel bittere pil”, zegt hij. “Het is een echt Nederlands merk met een creatief hart, dat wereldwijd actief is. Dat is bijzonder.” Gedurende die zoektocht blijven de 32 Nederlandse winkels open. De ruim tweehonderd buitenlandse vestigingen van Scotch & Soda vallen buiten het faillissement.

De curator heeft maandagmiddag het personeel van Scotch & Soda op de hoogte gebracht. Bij het bedrijf werken ongeveer 2.000 mensen, onder wie 800 in Nederland. Het hoofdkantoor en belangrijke bedrijfsonderdelen, zoals de ontwerpstudio, zijn in Amsterdam gevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER