Voormalig stadsdichter Ruth Lasters en Christine Hannes, directeur van de Spectrumschool met de losgeldkoffers.© rr

Voormalig stadsdichter en directeur Spectrumschool overhandigen losgeldkoffers vol gedichten aan Vlaamse ministers

Deurne -

Voormalig stadsdichter Ruth Lasters en directeur van de Spectrumschool Christine Hannes trokken maandag naar Brussel met koffers ‘losgeld’, een verwijzing naar het geweigerde stadsgedicht. Ze overhandigden de koffers aan drie Vlaams ministers. “In naam van al onze leerlingen willen we de onterechte stigmatisering van niet-ASO’ers aankaarten”, zegt Hannes.

Ruth Lasters stapte in september vorig jaar op als stadsdichter na een conflict met het stadsbestuur. Ze maakte samen met de leerlingen van de beroeps-technische Spectrumschool het gedicht Losgeld, dat het Vlaams onderwijssysteem dat jongeren opdeelt in een A- en B-stroom aankaart. Dat mocht van het stadsbestuur niet als stadsgedicht uitgebracht worden.

LEES OOK. Antwerps stadsdichter Ruth Lasters stapt op na conflict met stadsbestuur: “Ik zou mijn integriteit verliezen”

In een vervolg op die commotie trokken Lasters en Christine Hannes, directeur van de Spectrumschool maandag naar Brussel. Ze hadden drie losgeldkoffers mee, gemaakt door de leerlingen van de Spectrumschool en de!Kunsthumaniora, met daarin gedichten en getuigenissen.

Ben Weyts (N-VA, bevoegd voor onderwijs) kreeg een metalen koffer. “We vragen een herziening van de kwetsende benaming A- en B-stroom”, zegt Hannes. “Hilde Crevits (CD&V, red.) kreeg een houten kist omdat zij kan zorgen voor de basisondersteuning waar veel ouders nood aan hebben. En Benjamin Dalle (CD&V, red.) kreeg een kunstkoffer. omdat hij via zijn bevoegdheid moet zorgen voor een betere afspiegeling van ‘het onderwijs. “We hopen zo de onterechte stigmatisering van niet-ASO’ers aan te kaarten.” (jas)

Voormalig stadsdichter Ruth Lasters en Christine Hannes, directeur van de Spectrumschool met de losgeldkoffers© rr

De losgeldkoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners