Deze sportievelingen legden vorig jaar met succes de Start To Run sessie in Lokeren af.© ies

Wase atletiekclubs organiseren weer Start to run

Lokeren / Sint-Niklaas -

Zowel atletiekclub AC Waasland in Sint-Niklaas als hun collega’s van AVLO in Lokeren organiseren opnieuw een opleiding Start to Run. Daarin leer je als niet geoefende sporter om in een periode van tien weken toch vijf kilometer in een ruk te lopen.

Ivan Elegeert

Bij AVLO Lokeren start de opleiding op dinsdagavond 29 maart om 19 uur op de atletiekpiste (Sportlaan 4B). De opleiding loopt over 20 sessies, telkens op dinsdag (19 uur) en zaterdag (10 uur). Voorafgaand is er een infosessie op zaterdag 25 maart om 10 uur waar geïnteresseerden alle nodige uitleg krijgen. Deelnemen aan de hele opleiding kost 70 euro, in die prijs is ook een professioneel Joma-loopshirt inbegrepen.

Ook atletiekclub Waasland organiseert dit voorjaar een sessie Start 2 Run. “Drie keer per week verzamelen we op recreatiepark De Ster”, zegt verantwoordelijke Roland Van Daele. “Onder leiding van gediplomeerde trainers bouwen de deelnemers dan geleidelijk hun conditie op zodat ze na tien weken in staat zijn om probleemloos vijf kilometer in een stuk af te leggen.”

De eerste les vindt plaats op vrijdag 31 maart. Er is een infoavond op woensdag 29 maart om 19 uur in de kantine van AC Waasland in de Langerekstraat in Sint-Niklaas, waar je ook kan inschrijven. Deelname kost slechts 50 euro en daarvoor krijg je professionele begeleiding en een diploma. En ben je ook verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners