Antwerps Vlaams Belang-gemeenteraadslid Filip Dewinter.© BELGA

Filip Dewinter (Vlaams Belang) wil niet weten van campagne Allemaal Antwerpenaar: “Indoctrinatie”

Antwerpen -

De campagne Allemaal Antwerpenaar moet dinsdag nog worden gelanceerd, maar Filip Dewinter (Vlaams Belang) ziet hierin al een vorm van indoctrinatie.”Door permanent en met veel aandrang te focussen op racisme en discriminatie lijkt het alsof er in Antwerpen geen andere problemen zijn”, zegt Dewinter.

Sacha Van Wiele

Op de internationale dag tegen racisme op 21 maart lanceert de stad Antwerpen de campagne Allemaal Antwerpenaar. Deze campagne roept op om te reageren bij gevallen van discriminatie. Dat ziet Dewinter niet zitten.

“Langzaam maar zeker draaien dit soort campagnes uit op indoctrinatie”, zegt Dewinter. “Racisme en discriminatie worden voorgesteld als een gigantisch probleem, terwijl het slechts een detail vormt van de samenlevingsproblematiek. Door hier permanent en met veel aandrang te focussen lijkt het alsof er geen andere problemen zijn. De Vlaamse, autochtone Antwerpenaar wordt geviseerd en geculpabiliseerd en krijgt van alles de schuld, terwijl hij of zij – in het beste geval - enkel immigratiekritisch is.”

Woke

Dat Antwerpenaren worden opgeroepen om discriminatie en racisme te melden via UNIA en het Vlaams Mensenrechteninstituut stoot het Vlaams Belang-gemeenteraadslid tegen de borst.

“De Antwerpenaren worden door het stadsbestuur ingezet als wokemilitanten in een ideologische oorlog promulticul”, zegt Dewinter. “Burgemeester Bart De Wever (N-VA) werpt zich op als de grote bestrijder van de wokedictatuur. In de praktijk is hij de promotor en gangmaker van de woke-ideologie en de politieke correctheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen