Themabeeld.© rr

Gehaaste pizzabakker geflitst met 163 kilometer per uur: “Hij doet studentenjobs om brood op de plank te krijgen”

Sint-Niklaas -

Een jongeman uit Sint-Niklaas die nog studeert, maar daarnaast ook werkt als pizzabakker en leerling-carrossier moest maandag al voor de tweede keer in een maand tijd voor de politierechter verschijnen.

Ivan Elegeert

A. C. moest zich begin maart al voor de rechtbank verantwoorden omdat hij op 20 juli vorig jaar bij een snelheidscontrole werd betrapt toen hij 144 kilometer per uur reed op een plaats waar hij maar 90 mocht. Hij kreeg toen al een rijverbod en een boete.

Maandag moest de man opnieuw voor de rechter verschijnen. Nu ging het om feiten van amper acht dagen later, op 28 juli 2022. Op de N16 vloog de man met de snelle Audi A5 van zijn ouders met 163 kilometer per uur voorbij de camera. Ook daar gold een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur.

Studentenjobs

“Ik vraag begrip voor mijn cliënt”, stelde zijn advocate. “Zijn moeder staat al vijf jaar op invaliditeit en ook zijn papa kan door rugproblemen niet werken. Daarom werkt mijn cliënt om mee brood op de plank te krijgen voor het gezin. Naast zijn studies combineert hij nog twee studentenjobs als carrossier en als pizzabakker. Op het moment van de feiten was hij overigens op weg van de ene job naar de andere. Ik hoop dan ook op enig begrip van de rechtbank.”

Maar dat begrip kwam er niet. “Ondanks alle financiële problemen kan het gezin zich toch blijkbaar een dure wagen veroorloven”, merkte de rechter in de rand op. Hij veroordeelde de pizzabakker dan ook tot een bijkomende boete van 1.200 euro en drie maanden effectief rijverbod.

Als de man ooit opnieuw wil rijden, zal hij ook moeten slagen in een praktisch rijexamen. Op de vraag of de man binnenkort nog eens zijn opwachting zou maken in de rechtszaal kwam geen antwoord van de beklaagde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners