Joke Van Tilborg (viool) en Jennik Verlinden (gitaar en zang) verzorgden een fijn concert op de vernissage van ’t Kallement.© RR

’t Kallement brengt muziek en kunsten in het rusthuis

Wommelgem -

Galerij ’t Kallement heeft opnieuw aangeknoopt met haar fijne traditie om een tentoonstelling te organiseren en de vernissage ervan te laten opluisteren door een concert. De locatie blijft even apart als voorheen: woonzorghuis Sint-Jozef.

Jenny Stroobant bij enkele van haar werken.© RR

Galerij ‘t Kallement is een kunst- en cultuurvereniging, niet commercieel van aard en opgericht in 1986. De Galerij is gevestigd in woonzorghuis Sint Jozef in Wommelgem.

De ‘ruimte’ is het bruisend centrum van allerhande activiteiten, zeer uiteenlopend van aard, maar met een gemeenschappelijk kenmerk: iedereen is er altijd welkom. “Het idee dat bejaarde bewoners nog steeds deel willen en kunnen uitmaken van de gemeenschap van het dorpsleven ligt aan de grondslag”, vertelt mede-initiatiefnemer Marleen Thomas.

In het verleden werden er steeds acht concerten met vernissage per jaar georganiseerd, telkens de laatste zondag van oktober tot en met mei. “Corona had ook op ons initiatief invloed, temeer daar de activiteiten worden georganiseerd binnen de muren van een woonzorghuis. Maar zopas konden we eindelijk opnieuw van start gaan”, aldus een opgeluchte Marleen.

Roland Henrion voor zijn aqyarellen.© RR

Joke Van Tilborg (viool) en Jennik Verlinden (gitaar en zang) verzorgden een fijn concert dat het ideale kader creëerde om te genieten van de aquarellen van Jenny Stroobant en Roland Henrion, die zich verwant voelt met onder meer Edward Hopper, Rik Wouters en Toulouse-Lautrec.(jaa)

De werken van de kunstenaars blijven te bezichtigen tot vrijdag 21 april. De inkom is gratis. Galerij ’t Kallement, Kruizemunt 15 in Wommelgem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners