Yenthe Livens.© RR

Tweemaal goud voor PIVA op Pastry Awards

Antwerpen -

Vakschool PIVA heeft er een uitstekende periode opzitten. Afgelopen vrijdag sleepte leerling Yenthe Livens de hoofdprijs in de wacht op de Belgian Students Pastry Awards in Anderlecht. Eerder deze maande won leerkracht Raoul Andriessen dan weer goud op de Dutch Pastry Awards, de hoogst haalbare erkenning op het gebied van Patisserie in Nederland.

De Belgian Students Pastry Awards stonden in het teken van muziek. Yenthe Livens uit Duffel schoot de hoofdvogel af met haar beatbox van Japonais biscuit, confit van cassis en framboos, crémeux van aardbei, framboos en originechocolade, ganache mondje geïnfuseerd met citrustoetsen en chocoladeboterdeeg. 

“Ik was wat nerveus want het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan een wedstrijd. Maar het was een super leuke ervaring. Ik heb de smaak te pakken en wil ik nog vaker deelnemen aan wedstrijden”, klonk het bij de winnares.

Livens werd begeleid door PIVA-leerkrachten Jurgen Baert en Kristof De Vocht. “Na een aantal oefenmomenten zien dat je leerling op de wedstrijd het beoogde resultaat neerzet, is super leuk, de eerste prijs er bovenop is nog beter,” vertelt Jurgen Baert. Ook Kristof De Vocht zag dat het goed was: “PIVA gelooft in grenzen verleggen. We vinden het belangrijk dat leerlingen de ervaring en adrenaline van een wedstrijd kunnen meemaken. Dat dit dan ook nog resulteert in goud, beter kan niet.”

Hoofdprijs in Nederland

En bij deze gouden medaille blijft het niet voor PIVA. Op de Dutch Pastry Award eerder deze maand won PIVA-leerkracht Raoul Andriessen goud met het indrukwekkende showstuk Octopus. In zijn showstuk maakte hij gebruik van de techniek suikerblazen. Het kostte hem 400 uur voorbereiding en anderhalf uur ter plekke om het kunstwerk in elkaar te zetten.

Raoul Andriessen.© RR

“Ik heb iets neergezet waar ik helemaal tevreden mee ben, alles klopte”, vertelt Andriessen. “Ik ben heel trots dat ik eindelijk aspirant-lid ben van het Dutch Pastry Team.” Dat is een groep die bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht patisserie verheffen tot kunst. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners