Ruben Geeraerts (midden) kon scoren en speelde een goede wedstrijd. “We moeten de spirit van tegen Harelbeke elke wedstrijd tonen.”© VDB

Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Ruben Geeraerts tevreden over eerste basisplaats bij KSC Lokeren-Temse: “Al hou ik er wel een paar blauwe tenen aan over”

Lokeren -

Met nog zeven wedstrijden te spelen mag KSC Lokeren-Temse stilaan zijn kampioensfeestje beginnen te plannen. Na de 2-3-winst in Harelbeke en het puntenverlies van Jong Cercle en SV Oostkamp tellen de Waaslanders nu al elf punten meer dan de rest.

Ivan Elegeert

De deugddoende zege kwam er na twee nederlagen. Tussendoor werd er ook in de sportieve staf wat geschoven. Geert Dirinck maakte als T2 tijdelijk plaats voor Christophe Schelfaut en sportief manager Steven De Proost legde zijn functie naast zich neer. Al die sportieve en extrasportieve factoren zorgden toch voor wat druk bij de Waaslanders, die het in Harelbeke ook zonder de geschorste Simon Vermeiren moesten stellen.

Daardoor stond Ruben Geeraerts voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. De van Knokke overgekomen Antwerpenaar speelde vrijwel de volle negentig minuten. In de slotminuut werd hij om tactische redenen nog gewisseld voor verdediger Dianganga. “Natuurlijk ben ik blij met die eerste basisplaats”, aldus de kloeke spits, die ook voor de tweede week op rij scoorde.

Was het vorige week eerder een eerredder tegen Oostkamp, dan zorgde de kopbalgoal er in Harelbeke wel voor dat Lokeren-Temse, dat kort voordien op achterstand was gekomen, in de wedstrijd bleef. “Al was onze eerste helft niet zo goed”, moest ook Geeraerts na afloop toegeven. “We gaven te makkelijk doelpunten weg en lieten ons te veel vangen door het spel van Harelbeke. Dat heeft onze trainer ook heel duidelijk gemaakt tijdens de rust”, doet Geeraerts uit de doeken.

De spits kon zichzelf nochtans weinig verwijten. Het was vooral Geeraerts die vooraan tegen de stroom probeerde in te gaan. Hij kon heel wat duels winnen en had na afloop ook heel wat kilometers op de teller had staan. “Ik ben inderdaad niet ontevreden over mijn eerste bijna volledige wedstrijd. Ook al zal ik er allicht wel een paar blauwe tenen aan overhouden, want het ging er inderdaad vaak hard aan toe.”

Riante voorsprong

Net als zijn coach Hans Cornelis was Geeraerts echter nog meer tevreden over de reactie van het team na de rust. “Het was inderdaad een kwestie van mentaliteit”, erkent Geeraerts. “We zijn met meer grinta aan die tweede helft begonnen. Iedereen speelde op de toppen van zijn tenen en dat loonde. We kregen kansen, gaven niets meer weg en toonden op een moeilijk veld dat we scheve situaties kunnen rechtzetten.”

“Ik speel hier nog maar enkele maanden, maar ik hoorde dat de ploeg in het verleden nogal wat wedstrijden met twee gezichten speelde. Dat moet er zeker uit. We hebben nu een meer dan riante voorsprong, maar daarop mogen we niet focussen. We moeten de spirit van tegen Harelbeke elke wedstrijd tonen. Dat moet onze opdracht zijn. Te beginnen met de wedstrijd van zondag in Zelzate”, besluit Geeraerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners