Het terras geeft over enkele weken uit op een multifunctioneel sportcentrum.© Borsbeek

Outdoor sportcentrum El Citadel opent dit voorjaar: “Kinderen en volwassenen aanzetten tot bewegen”

Borsbeek -

De tennis- en padelterreinen worden al gebruikt, maar later dit voorjaar zullen nog meer sporters hun weg vinden naar het nieuwe outdoor sportcentrum El Citadel van Borsbeek.

Filip Spoelders

De tijd dat er op de gemeentelijke sportterreinen van Borsbeek alleen maar werd gevoetbald is voorbij. Sinds Borsbekenaar Paul Van Hoey twee jaar geleden de terreinen in erfpacht overnam van de gemeente, is een transformatie ingezet en die nadert het hoogtepunt.

De tennisterreinen kregen een opknapbeurt, tien padelvelden werden gebouwd en de kantine werd een brasserie met terras, El Cantina. “Onze terreinen zijn te reserveren via Tennis Vlaanderen of de spelers nemen een abonnement. Ook geven we tennis- en padellessen. Onze terreinen openden op 1 december en eind januari telden we 24 interclubploegen voor padel. Dit komt overeen met ongeveer 176 personen waardoor we meteen bij de grootste clubs van het Antwerpse behoren”, licht Paul Van Hoey toe.

De padelvelden worden al gebruikt.© Borsbeek

De kleedkamers werden vernieuwd terwijl het kunstgrasveld beschikbaar blijft voor voetbalploegen. Onder andere teams van Antwerp FC en Lyra-Lierse kwamen er al trainen.

Momenteel wordt er gewerkt op de resterende ruimte om het outdoor sportcentrum vorm te geven. “Het is onze bedoeling om in april officieel te openen met bijkomende sportfaciliteiten. Er wordt werk gemaakt van zes petanquebanen en een extra padelveld dat centraal gelegen is. Het krijgt kunstgras zodat kinderen er kunnen voetballen of volleyballen, maar ook yogalessen kunnen er doorgaan.”

“Verder komen er twee terreinen voor pickleball waar ook 3x3 basketbal op mag worden gespeeld en vier fitnesstoestellen voor buiten waar de padelspelers zich opwarmen. In een strongbox kunnen sporters aan hun lichaam werken met een personal coach”, overloopt Paul.

De aanleg van de sportterreinen is aan de gang.© Borsbeek

Het stopt hier nog niet, want ook de kinderen krijgen ruimte om te sporten. “We hebben een hindernissenparcours op maat laten ontwerpen voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Achter dat parcours zal plaats zijn om bijvoorbeeld minigoalen, korfbalmanden en basketbalringen te plaatsen. Het is onze bedoeling om kinderen en volwassenen aan te zetten om te sporten in openlucht.”

Er is zelfs nog ruimte beschikbaar voor een volleybalveld en om sets voor spikeball te voorzien.

Het kunstgrasveld blijft in gebruik. Voor de kinderen komt ernaast een hindernissenparcours.© Borsbeek

De kantine werd een gezellige brasserie.© Borsbeek

Zes van de tien padelvelden zijn overdekt.© Borsbeek

De inkom van El Citadel zal nog verplaatst worden.© Borsbeek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek