© RR

Wildplassers, sluikstorters en drugsgebruikers: politie houdt controleactie in binnenstad

Antwerpen -

Meerdere teams van de Antwerpse politie hebben zaterdagavond en -nacht een actie gehouden tegen overlast in de binnenstad. Daarbij werden meer dan 100 personen en een 60-tal voertuigen gecontroleerd.

alya

De wijkteams van de regio West hielden zaterdagavond en -nacht samen met het fietsteam een actie tegen overlast in de binnenstad. Daarbij werden 108 personen en 62 voertuigen gecontroleerd. “Twaalf wildplassers kregen een GAS-boete en één horecazaak zorgde voor geluidsoverlast”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Verder werden drie personen op heterdaad betrapt toen ze drugs gebruikten op de openbare weg. Zij kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Ook twee sluikstorters gingen op de bon.”

Tijdens de actie hielden de teams ook het verkeer in de gaten. Daarbij stelden ze 58 verkeersovertredingen vast. “Er werd iemand opgemerkt die met een helm van een leasebromfiets aan het rijden was op een gewone bromfiets. De persoon in kwestie is gecontroleerd en kreeg een pv opgesteld voor heling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners