Vlaams minister Ben Weyts voorziet 15.000 euro energiesteun voor vier asielen in de regio.© Stijn Van de Sande

Vier dierenasielen ontvangen steun om energiefactuur te kunnen betalen

Mechelen, Puurs-Sint-Amands, Duffel, Willebroek -

De Vlaamse overheid maakt een bedrag van net geen 15.000 euro vrij als steun voor vier dierenasielen in de Mechelse regio. Met dat geld wil Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de asielen tegemoetkomen in de gestegen energiekosten.

“De dierenasielen doen fantastisch werk en vangen heel wat verwaarloosde, mishandelde, verdwaalde of thuisloze dieren op. We willen hen niet in de kou laten staan”, aldus minister Ben Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen dan ook niet vergeten wanneer ze geconfronteerd worden met een gestegen energiefactuur. Daarom trekken we eenmalig extra middelen uit voor energiesteun.”

In de Mechelse regio krijgen vier erkende dierenasielen een bijkomend bedrag van de Vlaamse regering. De Dierenbescherming Mechelen krijgt met 5.913,73 euro het grootste bedrag toegewezen. Dierenwereldkruis in Puurs-Sint-Amands ontvangt dan weer 5.177,63 euro. TWAS Animal Rescue in Willebroek krijgt voor 2.807,15 euro extra steun en ’t Duffels Kattenhuisje ontvangt een bedrag van 1.000 euro. De toegewezen bedragen zijn afhankelijk van de grootte van het asiel.

LEES OOK: Mechelse Dierenbescherming zit overvol en doet oproep: “We zijn dringend op zoek naar opvanggezinnen voor honden”

(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners