Het nieuwe cultuurcentrum wordt gebouwd op de Loswal, de grens loopt door het gebouw.© rr

Drie bouwteams mogen ontwerp maken voor cultuurcentrum pal op de grens

Baarle -

Er is weer een horde genomen voor een nieuw cultuurcentrum in Baarle. Na de selectie van drie bouwteams is de gunningsfase gestart.

Het nieuwe cultuurcentrum wordt een duurzaam en multifunctioneel gebouw dat voldoet aan de regels van de Nederlandse en Belgische overheden. De gekozen locatie is de Loswal en net als bij het huidige cultuurcentrum in de Pastoor de Katerstraat loopt de grens dwars door het gebouw. De beide gemeenten en het cultuurcentrum stelden de gunningsdocumenten vast. De drie geselecteerde bouwteams kunnen nu aan de slag met het ontwerpen van het gebouw en het opmaken van de offertes. Ook is een samenwerking gemaakt dat het cultuurcentrum Baarle de bouwheer is namens de beide gemeenten.

De voorstellen van de drie bouwteams moeten eind juni worden ingediend. Dan start de onderhandelingsfase waarin de projectvoorstellen nog bijgewerkt kunnen worden. De uiteindelijke gunning aan het bouwteam met het beste voorstel gebeurt in het voorjaar van 2024. Dat team mag het ontwerp verder uitwerken en staat ook in voor de bouw. Het streven is de nieuwbouw nog voor de zomer van 2026 in gebruik te nemen. (ram)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baarle-Hertog