© BLG

Bestuurder met levenslang rijverbod rijdt opnieuw dronken

Rijkevorsel

Inspecteurs van de lokale politie Noorderkempen hebben afgelopen weekend tijdens een alcoholcontrole in de omgeving van een evenement in Rijkevorsel een dronken bestuurder betrapt die al een levenslang rijverbod had.

Het voertuig waarmee de betrokkene reed is in beslag genomen. De wagen wordt mogelijk verbeurd verklaard. De man zelf mag het bovendien nog eens komen uitleggen aan de rechter. In totaal reden tien bestuurders onder de invloed van alcohol. De controle werd georganiseerd naar aanleiding van de viering van Halfvasten in Rijkevorsel. Er werden ook vier rijbewijzen ingetrokken voor het gebruik van drugs in het verkeer.

Eén fietser ging ervandoor nadat de inspecteurs hadden opgemerkt dat zijn fietslicht niet werkte. De fietser vluchtte een veld in. Hij werd even later gegrepen. Ook deze man had te veel gedronken.

De politie controleerde ook op snelheid. Op Gammel passeerden 1.685 voertuigen de controlepost. 73 bestuurders reden sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. De zwaarste voet reed 121 kilometer per uur. “Gelukkig hielden de meeste feestgangers zich wel aan de regels”, besluit een politiewoordvoerder. (mph)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners