Een les geometrie met moderne technologie aan de hand van leuke spelletjes.© rr

Basisschool Boom Park geeft jong en oud technologiebad

Boom -

Bookwidgets, Snappet, Minecraft education,… Wie op zaterdag 25 maart een bezoek brengt aan GO! basisschool Boom Park kan deze verschillende ICT-tools uittesten tijdens een media-event. Er worden ook een tweedehandsbeurs en gamewedstrijd georganiseerd.

Doel van het event is om jong en oud via verschillende workshops te informeren en te inspireren. Fabienne Moens geeft les in het eerste leerjaar en volgt de opleiding tot Mediacoach bij Mediawijs. Zij is de bezielster van het media- en ICT-event.

“We willen de collega’s, leerlingen, ouders, familieleden en sympathisanten informeren, inspireren en zin doen krijgen om alles zelf uit te testen. Kortom, we willen leren door elkaar te inspireren”, vertelt ze.

In de school kan je de leerkrachten aan het werk zien met ICT-materiaal dat leerlingen in de les gebruiken. Jong en oud wordt ook uitgedaagd om tijdens workshops er zelf mee aan de slag te gaan. Er is ook aandacht voor het gebruik van Smartschool, de leesvooruitgang bij de kinderen en het beleid tegen cyberpesten.

Op de tweedehandsbeurs kan je dan weer games, gsm’s of tablets op de kop tikken. Ten slotte is er ook een gamewedstrijd waaraan bijna honderd kinderen deelnemen. Het media- en ICT-event vindt plaats van 14 tot 18u.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners