© Marc Herremans

Poolse man kan rechter niet overtuigen om hem een zwaardere boete te geven

Sint-Niklaas/Stekene -

Een Poolse automecanicien die in januari vorig jaar met 200 kilometer per uur over de E34 in Stekene scheurde, verscheen maandag met knikkende knieën voor de Sint-Niklase politierechter.

Ivan Elegeert

K.S. woont officieel in Polen maar werkt als uitzendkracht voor een Stekens transportbedrijf. Daardoor verblijft hij per maand drie weken in België en keert hij dan voor één week terug naar zijn thuisland. Hij sleutelt ook graag aan zijn eigen auto. Met zijn Audi werd hij begin vorig jaar op de E34 door de politie aan de kant gezet. “Mijn auto was begin vorig jaar defect. Ik had hem hersteld en wilde een proefritje maken om te testen”, zegt S. “Ik ben heel traag de E34 opgereden en heb dan enkele keren inderdaad plankgas gegeven om dan weer traag te rijden. Dat was gewoon om te testen.”

Maar wat hij niet wist, is dat een anonieme politiewagen alles registreerde en daarbij snelheden tot meer dan 200 kilometer per uur vastlegde. Hij werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs toen al voor 15 dagen inleveren.

De rechtbank voegde daar nog een boete van 1.200 euro aan toe en nog een bijkomend rijverbod van één maand. De Poolse man probeerde de rechter nog te overtuigen om hem een zwaardere boete te geven maar om geen bijkomend rijverbod uit te spreken. Maar daar ging de rechter niet op in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners