Schalen in Venetiaans rood, gepimpte sneakers en knappe designstoelen: dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Designstoel met twee zitvlakken

De TST Edo-stoel, een samenwerking tussen Toon De Somer en Axel Enthoven (399 euro).© RR

Houten designstoelen in een minimalistische vormgeving zijn trendy. Alleen is er één probleem: zo’n meubelstuk heeft vaak een lijvig prijskaartje. Toon De Somer, de ondernemer die bekend is voor zijn kantoormeubilair en -inrichtingen, sloeg daarom de handen in elkaar met de Antwerpse ontwerper Axel Enthoven om een meer betaalbaar ontwerp op de markt te brengen. Hun samenwerking resulteerde in de TST Edo, een designstoel waarvan je het zitvlak letterlijk in een handomdraai wijzigt. De stoel is beschikbaar in drie uitvoeringen en je kan hem laten stofferen met een stof naar keuze. Standaard wordt hij aangeboden in boucléstof.

Vanaf binnenkort te koop in de verkooppunten van De Somer of via www.desomer.be

Gepersonaliseerde sneakers

Een paar gepimpte sneakers voor Beerschot-liefhebbers (280 euro).© Kelly Leroy

Illustratrice en kunstenares Kelly Leroy heeft van gepersonaliseerde sneakers haar handelsmerk gemaakt. Na een webshop en een eerste fysieke winkel inShoppingcenter De Kern verhuisde ze op 1 maart naar een groter pand in hetzelfde winkelcentrum. Je spot er een bont aanbod van unieke sneakers, gespersonaliseerde kleding en ‘basketbalhandtassen’: basketballen die zijn omgevormd tot een handtas.Je kan bij Lero Design ook terecht om je sneakers te laten restaureren. Wil je zelf aan de slag? Elke woensdag en zaterdag zijn er workshops waar je zelf je eigen paar leert personaliseren.

Leroy Design, Heistraat 17, 2610 Wilrijk (Shoppingcenter De Kern). Vandaag, 1 april, is er van 15 tot 18u een openingsfeest. www.leroydesign.be

Schalen van Marie

Kommen in Venetiaans rood (vanaf 13,95 euro).© RR

De Antwerpse designer Marie Michielsen ontwerpt al meer dan 25 jaar voor Serax. Vanaf midden april ontdek je haar allereerste servieslijn: La Mère. De collectie is een liefdevolle ode aan de (groot)moederfiguur en de vrouw in het algemeen. Marie creëerde een uitgebreide set aan kommen, schalen, glazen en bestek om de eettafel mee te vullen. Alle stukken werden afgewerkt met een glazuur in gebroken wit of warm donkerbruin. Als derde kleur koos ze voor een krachtig Venetiaans rood, waardoor het geheel een tikkeltje nostalgisch aanvoelt.

De collectie is beschikbaar vanaf midden april.www.serax.com