Domein Heihuyzen lanceert na eigen jenever nu ook twee signature gins

Malle -

De mastentoppenjenever die Christophe Lenaerts van Domein Heihuyzen in Oostmalle vorig jaar lanceerde, viel in de smaak. Dat bleek onder meer uit het hoog bod dat burgemeester Sanne Van Looy op een fles uitbracht tijdens de offerverkoop op Salphenkermis. Nu brengt Lenaerts ook twee signature gins op de markt, die naar de natuur en de zee smaken.

Kristin Matthyssen

De jenever van Heihuyzen is een vrij zoete drank die echt wel aan dennenappels doet denken. Tijdens Salphenkermis werd hij goed gedronken en ook tijdens de Sluitingsprijs Oostmalle in de jeneverbar werden heel wat flessen gekraakt. Voor de Tuindagen op Heihuyzen zal er al een derde batch van de jenever aangezet moeten worden. Die Tuindagen kennen dit jaar voor het eerst een voor- en najaarseditie. Tijdens het pinksterweekend eind mei en in september wordt het kasteeldomein opengesteld voor liefhebbers van tuin en landelijk leven. Ook de twee nieuwe gins die Lenaerts in samenwerking met Sterkstokers uit Sint-Lenaarts ontwikkelde, kan je er drinken en kopen.

De jenever tijdens Salphenkermis smaakte. Christophe Lenaerts hier centraal.© kma

“Ik liet me inspireren door mijn passies: de natuur en de zee. De C-gin, Inspired by the Sea, brengt herinneringen aan zon, zee, gezelligheid met familie en vrienden op het strand naar boven. Er zitten onder meer duindoornbessen en heerlijke oeverkruiden in”, vertelt Lenaerts, ook eigenaar van Knokke Boat, waarmee hij onder meer zeehonden-ontdekkingstochten organiseert. De M-gin, Inspired by Nature, bevat ingrediënten zoals gagel, bramen maar ook nieuwe dennenappels die allemaal afkomstig zijn van Domein Heihuyzen. “Ik stel zelf het recept samen en Sterkstokers stookt de gin. Verscheidene horecazaken, zoals restaurant Lotier in Westmalle, plaatsten al een bestelling.”

De twee gins (38 graden alcohol) zijn in flessen van 50 cl en 70 cl te koop. Een fles van 70 cl kost 45 euro. De jenever zit in een fles van 50 cl en kost 35 euro.

De dranken zijn te bestellen via www.heihuyzen. Ben je als jeugdvereniging nog op zoek naar een knappe kampplaats in de Kempen? Domein Heihuyzen biedt ook kampplaatsen aan op zijn 100 hectaren groot gebied. “We ontvangen al enkele grote groepen, zoals uit Mechelen. Maar in augustus is er nog een beperkt aanbod vrij”, zegt Christope Lenaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners