De punkrockband Braindead bracht veel ambiance op het vrije podium van de Foxfeesten in zaal Biebob in Vosselaar en krijgt een plaats op de affiche van het festival in de zomer.© Sven Lemmens

Braindead krijgt laatste ticket voor Foxfeesten: “Festival verhuist naar terrein aan Het GielsBos”

Vosselaar, Gierle -

Met de lokale punkband Braindead is de affiche van de derde editie van de Foxfeesten in Vosselaar helemaal compleet. De jonge, energieke groep werd voorbije zaterdag uitgeroepen tot winnaar van een vrij podium in zaal Biebob. De derde editie van het Vosselaars festival verhuist op zaterdag 29 juli naar een weide naast de zorginstelling Het GielsBos, vlak over de grens in Gierle (Lille). “We geven Het GielsBos een aantal gratis tickets en zorgen voor een inclusief evenement”, zegt organisator Koen Peeters.

Bart Van den Langenbergh

De organisatoren van het festival de Foxfeesten in Vosselaar pakten voorbije zaterdag in zaal Biebob in Vosselaar uit met een vrij podium. De groepen T-Jay, No Regrets, Braindead, Everlasting Happyland en The Chain speelden in de zaal de pannen van het dak om het laatste ticket op de affiche van de Foxfeesten op zaterdag 29 juli te bemachtigen. “De groep Braindead kwam op het vrij podium als winnaar uit de bus”, vertelt Koen Peeters van de Foxfeesten. “Braindead bestaat uit jongeren van 16, 18 en 19 jaar die punkrock spelen. Ze brengen allemaal eigen nummers, wat de groep zeer interessant maakt. Er hadden voor het vrij podium in totaal veertien bands en dj’s ingeschreven. Om het eerlijk te laten verlopen hebben we via een loting de deelnemers gekozen.”

Verhuis

De volledige line-up van de derde editie van de Foxfeesten bestaat uit Bar Clochard, Sylver, Jaimy, DJ 5napback, DJ Lenny, Braindead, DJ Arjano, Chibi Ichigo en Pauline. Dit jaar verhuist het festival naar een groter terrein op een weide naast Het GielsBos, net over de gemeentegrens in Gierle. Het festival vond twee jaar geleden, in volle coronaperiode en met een zittend publiek, voor de eerste keer plaats op het Remi Lensplein, in het centrum van Vosselaar. “De locatie pal onder de kerktoren viel in de smaak, maar was niet erg praktisch. Vorig jaar zijn we daarom uitgeweken naar het terrein Geitenblak, vlak aan de Konijnenberg in Vosselaar”, legt Koen Peeters uit.

De initiatiefnemers zochten voor dit jaar naar een nog betere locatie en kwamen uiteindelijk terecht bij Het GielsBos, de zorginstelling voor personen met een beperking. In overleg met Het GielsBos en de gemeente strijkt het festival deze zomer neer op een grote weide naast het zorgcentrum, een braakliggend terrein dat nu vooral wordt gebruikt als extra parking.

De organisatoren willen daar uitpakken met een inclusief evenement. “Het GielsBos is dan wel gelegen op het grondgebied van de gemeente Lille, maar ligt eigenlijk dichter bij Vosselaar dan bij het dorp van Gierle”,vertelt Koen Peeters. “We zijn Het Gielsbos heel dankbaar voor de gastvrijheid. We geven de bewoners honderd gratis toegangstickets en werken op die manier samen aan een inclusief evenement. Op het festivalterrein plaatsen we ook een platform voor rolstoelen en toegankelijk sanitair, zodat echt iedereen mee kan feesten.”

Op deze weide naast Het GielsBos in Gierle vindt op zaterdag 29 juli de derde editie van de Foxfeesten plaats.© Bart Van den Langenbergh

Tweede podium

De weide aan het GielsBos is vijf keer groter dan het Geitenblak in Vosselaar. Hierdoor kan de organisatie een extra, tweede podium plaatsen op het terrein. “De Foxfeesten blijven wel een familiaal festival met een zeer gevarieerde line-up. Er is ook kinderanimatie met zes springkastelen, clowns, grime en een optreden van Samson en Marie. Dit jaar gaan we volop de milieuvriendelijke toer op met herbruikbare bekers. Het is ook onze ambitie om een pak minder afval te produceren”, benadrukt Koen Peeters.

Een ticket voor de Foxfeesten kost 17 euro in voorverkoop en ter plaatse 24 euro. Per betalende volwassene mogen twee kinderen tot 12 jaar gratis mee feesten.

Metejoor stond in 2021 nog op het podium van de eerste Foxfeesten in Vosselaar, toen nog met een zittend publiek aan het Remi Lensplein.© RR

Enkele ballonnenclowns zijn ook dit jaar weer paraat op de Foxfeesten.© Bart Van den Langenbergh

www.foxfeesten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar