Brandweerzone Oost gaat op zoek naar 34 nieuwe vrijwilligers.© svov

Brandweerzone op zoek naar 34 nieuwe vrijwilligers

Dendermonde/Buggenhout/Lebbeke/Berlare/Hamme/Lokeren/Zele -

Ook in 2023 is Brandweerzone Oost op zoek naar bijkomende vrijwilligers voor de brandweerdiensten van de steden en gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele. Er zijn 34 beschikbare plaatsen.

Stef Van Overstraeten

“Jaarlijks hebben we instroom nodig, onder meer omdat mensen met pensioen gaan. Het is van levensbelang dat we de klok rond over voldoende krachten beschikken om de veiligheid te garanderen”, zegt Piet Buyse (CD&V), de voorzitter van de brandweerzone en Dendermonds burgemeester. “Als vrijwillig brandweer krijg je van ons een doorgedreven opleiding. Je volgt opleidingen aan de brandweerschool en in onze eigen zone. Op deze manier stomen we je klaar voor het echte werk en heb je al met de verschillende aspecten van de job kennis kunnen maken voor je op interventie gaat.”

Iedereen komt in aanmerking. “De basisvoorwaarde is over het nodige vuur te beschikken voor hulpverlening. Daarnaast moet je slagen voor het FGA, Federaal Geschiktheidsattest. De selectie omvat competentieproeven, handvaardigheidsproeven en fysieke testen”, zegt kolonel Wouter Van Den Broeck. Alle informatie over de job en hoe je brandweervrijwilliger kan worden is te lezen op de website www.vrijwilligerszoneoost.be. Kandidaturen indienen kan tot 30 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners