De stedelijke musea gaven al een voorproefje van de tekeningen van Dido Drachman.© RR

Stad krijgt muurschilderingen rond kinderarbeid in drukkerijen

Turnhout -

De Vlaamse overheid heeft ruim 54.000 euro vrij gemaakt voor het project ‘Kind met inktvlekken’. Deze zomer worden muurschilderingen aangebracht op verschillende historische locaties.

Het Nationaal Museum van de Speelkaart werkt voor dit project samen met Rock Paper Pencil en striporganisatie Stripgids, het stedelijke stadsfestival Stadstoeren, dat deze zomer plaats vindt tijdens het tweede weekend van juli aan het Speelkaartenmuseum, en Erfgoed Noorderkempen. Samen stippelen ze een wandelparcours door Turnhout uit langs plaatsen die onderdeel uit maken van de grafische industrie.

Muurschilderingen, ontworpen door Dido Drachman uit Nederland, vertellen op verschillende plekken over de kinderarbeid in de 19de-eeuwse drukkerijen, een gevoelig onderwerp uit de sociale geschiedenis van de Kempen. Naast toeristische hotspots worden ook minder bekende buurten aangedaan. De beeldende kunst wordt gecombineerd met digitale storytelling om samen te komen tot een immersief kunstproject. Het Vlaams Departement voor Cultuur, Jeugd en Media voorziet alvast een eenmalige subsidie van 54.311 euro voor ‘Kind met inktvlekken’. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners