Karien Heijtlager aan het werk in haar atelier.© Jan Brys

Beeldhouwster Karien Heijtlager stelt tentoon in Mexico op “Water for Life”

Brasschaat -

De Brasschaatse beeldhouwster Karien Heijtlager (64) mag één van haar beelden exposeren op de gerenommeerde expositie Water for Life in de Mexicaanse stad Palenque. Het project dat in 2018 werd opgestart, wil de aandacht vestigen op klimaatgerelateerde problemen die met water te maken hebben.

Karien Heijtlager woont en werkt in Brasschaat. “Ik ben zeer vereerd een werk te mogen tonen op Water for Life. Intussen hebben al meer dan honderd gerenommeerde kunstenaars uit 34 verschillende landen deelgenomen. De opening is 23 maart”, zegt Karien die voor de gelegenheid zelf naar de Mexicaanse stad is getrokken.

“Het beeld dat op de expo staat, heet – hoe kan het ook anders – Screaming for Water. Het is een bronzen beeld, 36 centimeter hoog en 32 centimeter breed. Samen met nog elf andere kunstenaars willen we de aandacht vestigen op de wereldwijde ongelijkheid inzake toegang tot proper water en de impact daarvan op de klimaatverandering. Ik heb dit beeld gemaakt in het jaar 2005.”

De Brasschaatse kunstenares studeerde sculptuur aan de Academy of Arts in Utrecht. Ze maakt portretten op aanvraag. Haar werk kan zowel binnen als buiten staan. “Bij portretopdrachten ga ik op zoek naar de persoonlijkheid van mijn ‘slachtoffer’. Ik tracht de juiste toets te vinden en het karakter uit te diepen. Mijn vrij werk kan zowel abstract als figuratief zijn. Hier tracht ik vaak de erotische spanning tussen mensen weer te geven.”

Karien Heijtlager, geboren in Hilversum, werkte vroeger in Toscane, Luxemburg, Bilbao en Parijs. Karien heeft thuis een permanente tentoonstelling die kan worden bezocht op aanvraag. (jbr)

www.karienheijtlager.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners