Een kind poetst de tanden, goede mondzorg is belangrijk.© Jimmy Kets

Bij stad kan je vandaag gratis tandenborstel afhalen

Mechelen -

Zolang de voorraad strekt, kan je vandaag in het Huis van de Mechelaar of in het Sociaal Huis gratis een tandenborstel afhalen. Het is de Dag van de Mondgezondheid.

Je kan vandaag meedoen aan de actie van Gezond Mond. Wie om 13u zijn tanden poetst en daar een leuk filmpje van deelt, maakt kans om mooie prijzen te winnen. Mondzorg ligt mee aan de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest. Dit jaar zet de actie met de Gezonde Mondkoffer in op preventie.

Dat zijn boxen met materiaal die je kan uitlenen om iedereen te laten kennismaken met preventieve mondzorg en de noodzaak van een bezoek aan een tandarts of een mondhygiënist. De stad Mechelen ondersteunt de actie. “Daarom schenken we acht koffers gericht naar kinderen tot 12 jaar aan verschillende partners”, zegt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen van welzijn.

Het Lokaal Gezondheidsoverleg Mechelen (Logo) ontwikkelde er een handleiding voor. Op dinsdag 21 maart en op donderdag 23 maart zijn er ook workshop gepland rond mondzorg. svh

www.mechelen.be/mondgezondheid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners