Frans Verhoeven.© Mia Uydens

Docu- en huldeavond voor natuurcineast Frans Verhoeven in Tabloo

Mol, Dessel -

Het Vermeylenfonds Mol organiseert woensdag 22 maart in samenwerking met het Jakob Smitsmuseum een docu- en huldeavond over Frans Verhoeven in ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel. Zo kun je twee van zijn natuurdocumentaires bekijken.

Frans Verhoeven uit Mol is een cineast die de voorbij halve eeuw ontelbare internationale en regionale documentaires heeft gemaakt. Zo draaide hij onder meer natuurdocumentaires over Spitsbergen, Panama, de Galapagos en de Seychellen. Maar ook Kempense natuurgebieden zoals het Coulissenpad, de Ronde Put, de Liereman, de Maat en de Most zijn hem niet vreemd.

Als nevenactiviteit van de tentoonstelling ‘Landschap in Verandering’ van het Jakob Smitsmuseum in het Desselse ontmoetingscentrum Tabloo, organiseert het Vermeylenfonds Mol woensdagavond een docu- en huldeavond.

Frans Verhoeven vertoont er twee vroegere documentaires: ‘Langs kabbelende neetjes en stille waters’ en ‘Verrassend Mol’. De docu- en huldeavond vindt woensdag 22 maart om 20u plaats in ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3 in Dessel. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelname kost 2 euro, inclusief welkomstdrankje en een bezoek aan de Smitstentoonstelling.  (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners