De Wijnegemzen, inclusief meter Brigitte en peter Johan met burgemeester en schepenen bij het infobord van het nieuwe Gemzenpad.© Hugo Gerstmans

Gemeente creëert ideale biotoop voor Wijnegemzen en andere loopliefhebbers

Wijnegem -

Wijnegemnaren kunnen zich voortaan beter dan ooit voorbereiden op de Antwerp Ten Miles en andere loopuitdagingen. Aan het sportcentrum en achterin op de site De Leeuw werden respectievelijk een looproute door het park en een Finse piste aangelegd, samen het Gemzenpad.

Sportschepen Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!) kreeg bij de inhuldiging van het informatiebord van de loopparcoursen in het groenste stuk van Wijnegem de hulp van burgemeester Leen Wouters (N-VA), schepen Maarten Janssens (N-VA) en Nadine Wouters (Dorpspartij Durf!) , maar ook van Brigitte Stievenart (62) en Johan Herremans (50+), respectievelijk meter en peter van de loopronde met verschillende lussen van in totaal 5,5 km. Sport Vlaanderen zorgde voor de bewegwijzering.

Die twee zijn ook de ‘hazen’ van het sympathieke loopclubje Wijnegemzen, dat al 25 jaar op een ongedwongen manier de loopsport promoot. “We hebben de sportdienst en gemeente geadviseerd bij het uitstippelen van het parcours en zijn er erg blij mee”, aldus Brigitte, ook al de moeder van de Wijnegemzen. “We doen trouwens meer dan lopen. De Wijnegemzen zijn uitgegroeid tot een gezellige familie die ook samen op uitstap gaat en nu en dan de barbecue aansteekt.”

Zo’n veertigtal lopers – jong en oud – hebben de loopronde vervolgens met veel enthousiasme in gebruik genomen. “Er loopt een stuk van het parcours door het park, maar we maken ook gebruik van de gloednieuwe Finse piste – met zachte ondergrond – die we hebben aangelegd op het voormalige voetbalveld dat we overnamen van voetbalclub Wijnegem”, vertelt schepen Tachelet.

Schepen Tom Tachelet en Wijnegemzen Briggite Stievart en Johan Herremans onthullen het infobord.© Hugo Gerstmans

Schuimwijn Oliver

Aansluitend op de maidenloop was er een feestelijk ontbijt waarop meter Brigitte en peter Johan trots suikerbonen uitdeelden en waarop Guy Somers, stichter en grote baas van het Wijnegemse bedrijf Frisomat, trakteerde met appelsap en Oliver, zijn op de lokale wijngaard Vigna zelf geteelde mousserende wijn. Zijn partner Alexandra Montauban is zelf een flukse Wijnegems.

“Sporten is belangrijk, maar plezier op en naast de looproute maken was vandaag het belangrijkste. En dat is goed gelukt”, besloot schepen Tom Tachelet, die uiteindelijk zelf niet meeliep, maar beloofde dat binnenkort zeker wel te zullen doen. (jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners