© Jan Van der Perre

DISCUSSIE. Blijf jij weg van het De Coninckplein door de drugsoverlast?

De overlast door dealers en drugsverslaafden in de buurt van het Antwerpse De Coninckplein, op wandelafstand van het Centraal Station, neemt zorgwekkend toe. 

red

LEES OOK. Drugsoverlast op De Coninckplein: “Crackpijpjes, heroïnespuiten en uitwerpselen op straat, het lijkt hier wel de Bronx”

STANDPUNT. Dealers en drugsgebruikers in Antwerpen-Noord, een strijd zonder einde

Ondanks de inspanningen van het Antwerps stadsbestuur de afgelopen jaren om de wijk weer leefbaar te maken, hebben drugsdealers en -gebruikers de buurt meer dan ooit stevig in handen. Ze verkopen openlijk drugs, intimideren voorbijgangers en bewoners, en laten hun (drugs)afval achteloos achter op straat. Vooral ‘s avonds heerst er volgens de buurt een klimaat van totale straffeloosheid. 

Bewoners smeken de stad om hulp. Het kabinet van burgemeester De Wever erkent de problemen, maar zegt ook “gefrustreerd” te zijn dat ze “illegale dealers zo moeilijk het land uit krijgen”. 

LEES OOK. De Wever over De Coninckplein: “Frustrerend dat we illegale dealers zo moeilijk het land uit krijgen”

Blijf jij weg van het De Coninckplein door de drugsoverlast? Moet de stad er een prioriteit van maken de wijk weer leefbaar te maken? Op welke manier?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Discussie