’s Gravenwezel-Schilde-spelers Marnix Garmyn en Nico Lansu proberen Olivier Somers van de bal te zetten.© koen fasseur

Kurt Gessner ziet hoe zijn ’s Gravenwezel-Schilde kansen vergeet te verzilveren tegen Ternesse: “Ik verwijt mijn spelers niets”

’s Gravenwezel-Schilde en Ternesse kwamen zondag in de derby niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De thuisploeg voetbalde in de eerste helft nochtans meer dan voldoende kansen bij elkaar om de drie punten thuis te houden, maar scoren lukte niet.

Mark De Cleene

Na een evenwichtig wedstrijdbegin dicteerden de manschappen van Kurt Gessner de wet in de eerste vijfenveertig minuten. Het gevaar kwam vooral langs de flanken, of na pogingen vanop afstand. “Er was meer dan voldoende balbezit”, beaamt Gessner. “Maar echt grote kansen waren toch ook schaars. De beste kans, voor Cédric Folla, werd jammer genoeg tegen de paal geknald. Dat we niet konden scoren, verwijt ik mijn spelers zeker en vast niet”, zegt de coach van ’s Gravenwezel-Schilde. “Over heel de wedstrijd vond ik ons beter, maar we speelden nu eenmaal tegen een heel sterke ploeg. Het is dus zeker geen slechte prestatie om gelijk te spelen tegen dit Ternesse.”

Voor aanvoerder Cédric Peeters was het een minder aangename voetbalnamiddag. Na een onschuldige botsing moest de sterkhouder de wedstrijd staken. Er wordt gevreesd voor een gebroken oogkas. “Hopelijk valt de schade mee en moeten we Cédric niet missen tijdens de resterende wedstrijden”, was de thuiscoach bezorgd. “Anderzijds weet ik weet dat er in onze kern voldoende kwaliteit schuilt om een afwezigheid op te vangen.”

Het team van Gessner doet momenteel nog volop mee voor de eindronde. “Maar voor ons is dat wel nooit een doel geweest. Er is trouwens zelfs geen licentie aangevraagd om in een hogere reeks te kunnen spelen”, tempert de trainer ook meteen de verwachtingen.

Voor Ternesse is het gelijkspel een deugddoende prestatie na een mindere periode, waarin de commotie over de toekomstplannen van de club centraal stond. “Dat het lastige tijden zijn, moeten we niet onder stoelen of banken steken”, weet ook Mathias De Mulder. “Ikzelf ben dertig en geef het stokje graag door aan een jong talent. In principe worden dit dus mijn laatste vijf wedstrijden. Er zal niet veel overblijven van deze spelerskern, maar dat mag ons niet tegenhouden om tot het einde van het seizoen alles te geven voor een goed resultaat.”

Ternesse kwam inderdaad gemotiveerd het veld op. Het typeert de spelersgroep en het karakter van trainer Serge Crève, die ook tot het laatste fluitsignaal van het seizoen zal blijven strijden. “We zijn best tevreden met onze prestatie en met het resultaat”, aldus Crève.

“De groep en de ganse technische staff willen deze fijne club samen langs de grote poort verlaten. Dat kan alleen maar door elke training en elke wedstrijd alles te geven, tot en met speeldag dertig. Ondanks dat links en rechts de communicatie naar ons toe wat mank gelopen is, blijven wij de clubkleuren met hart en ziel verdedigen. Waar het schip zal stranden, zien we wel. Voor heel wat spelers staan andere teams in de rij. Voor mezelf kijk ik rustig wat op mijn pad komt”, aldus de trainer van Ternesse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen