Tisselt en Berg en Dal hielden elkaar in bedwang in de topper in eerste provinciale.© GOYVAERTS

Dubbel gevoel bij Tisselt na puntendeling in topper: “Met wat geluk had winst gekund”

Na een aangename topper pakte Tisselt zondagmiddag een punt tegen leider Berg en Dal. De thuisploeg kwam rond het uur op voorsprong maar meteen erna maakte Berg en Dal gelijk. Anthony Sweeck bleef achteraf met een dubbel gevoel zitten. “Uiteindelijk is het een billijk gelijkspel, maar misschien hadden we wel kunnen winnen en hadden we Berg en Dal zo onder druk kunnen zetten.”

Gino Van Looy

“De eerste helft was het vrij gesloten met niet al te veel kansen”, begint Sweeck. “Smeets bij de bezoekers was wel een constante dreiging, maar ook hij kon het niet forceren. Na de rust begon Berg en Dal heel fel, maar op de tegenaanval konden wij de 1-0 scoren. Toen dacht ik dat er wel wat ruimte zou komen omdat zij zouden moeten komen, maar het draaide anders uit. Binnen de twee minuten lag de bal er bij ons in, zodat wij niet lang konden profiteren van onze voorsprong. Beide ploegen kregen nog kansen om de match te beslissen, maar het bleef bij 1-1.” Sweeck had een dubbel gevoel maar kon dat ook relativeren. “Twee seizoenen geleden speelden wij nog in derde en nu strijden we voor de leidersplaats in eerste. eigenlijk is dat te gek voor woorden. Op voorhand had ik natuurlijk getekend voor een punt, maar met wat geluk hadden we kunnen winnen. Als dat gelukt was, hadden we ze nog onder druk kunnen zetten. Maar als je de budgetten vergelijkt, kunnen we alleen maar trots zijn op dit resultaat, met het geld van twee van hun spelers koop je ons hele team. (lacht)

Zeker van eindronde

“De titel is nog niet helemaal weg, maar wordt wel moeilijk nu”, beseft Sweeck. “Maar Tisselt heeft al een eindrondeticket op zak. “De club heeft ook de licentie aangevraagd om eventueel in nationale te gaan spelen, dus we gaan die mogelijke eindronde echt niet spelen om een figurantenrol te vertolken. Ik kan ook niet zomaar spelen om te verliezen, ik wil gewoon winnen. Ik heb dit seizoen al dertien keer gescoord, ik zou graag de vijftien halen.” Ook trainer Frank Staes was opgezet met de wedstrijd. “Ik denk dat het een match was aan een hoog tempo en ook op een hoog niveau. Berg en Dal is gewoon een zeer goed elftal waartegen we ons heel goed geweerd hebben. Op het einde hadden we nog de kans om te winnen, maar hun doelman pakte die bal zeer goed. Maar bij ons heeft iedereen zich tweehonderd procent gegeven en dit is een mooi resultaat. Ik ben dan ook vooral trots op mijn spelers. Het is de eerste keer dat we thuis in een topper punten pakken, ook dat is mooi voor de talrijk opgekomen supporters”, besluit de T1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen