Het doelpunt van Wouter Smeets leverde Berg en Dal uiteindelijk geen drie punten op. “Maar echt teleurgesteld ben ik niet”, aldus Smeets.© GOYVAERTS

Berg en Dal blijft steken op een gelijkspel tegen Tisselt, maar: “We hebben alles nog in eigen handen”

Berg en Dal had het meeste balbezit in de topper tegen Tisselt, maar bleef steken op een 1-1-gelijkspel. Op het einde had het ook nog kunnen verliezen, maar dat zou niet terecht geweest zijn. Uitblinker Wouter Smeets predikt kalmte: “We hebben alles nog in eigen handen.”

Gino Van Looy

In de eerste helft verliep de wedstrijd evenwichtig met weinig uitgesproken kansen, hoewel Berg en Dal wel het meeste balbezit had. In de tweede helft kwam de leider een pak sterker voor de dag, maar na een mooi uitgespeelde tegenaanval stond het plots wel 1-0 voor Tisselt. “Onze bedoeling was om Tisselt onmiddellijk het mes op de keel te zetten bij het begin van de tweede helft, maar na een counter stond het 1-0”, vertelt Wouter Smeets. “Maar we maakten onmiddellijk gelijk en dan zijn we blijven doorgaan. Ik kreeg ook nog een mooie kans op de 1-2, maar ik hoorde Van Pol roepen en gaf hem opzij. Misschien had ik daar beter zelf geschoten. Helemaal op het einde krijgen zij ook nog een zeer goede kans, maar redde onze doelman. We speelden zeker geen slechte partij en konden het meeste aanspraak maken op de zege, maar het is bij een gelijkspel gebleven. Echt teleurgesteld ben ik niet omdat we een goede wedstrijd gespeeld hebben.”

In de titelstrijd komt Heikant nu mee aan de leiding, maar Berg en Dal heeft nog een inhaalmatch te goed. “Daarom moeten we ook gewoon rustig blijven, we hebben alles nog in eigen handen. We moeten gewoon proberen om de resterende wedstrijden te winnen. Het is wel degelijk de bedoeling dat we kampioen spelen, dat is wel duidelijk. Dat we de beste ploeg van de reeks zijn? Misschien wel, maar dat wil niets zeggen. Het is niet altijd de beste ploeg die kampioen speelt. We moeten gewoon zien dat we geen misstap meer begaan. We kunnen het zelf afmaken en hebben ook genoeg ervaring in onze groep om het over de streep te trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen