Vorige zomer kwam de legendarische Raymond Ceulemans nog in De Ploeg de jeugd steunen na een landentornooi.© kma

Gezocht: Supporters voor Nationale finales voor jeugd op 1 april in biljartcentrum De Ploeg

Halle-Zoersel -

BC De Ploeg in Halle is op 1 april gastheer voor de nationale finale vrijspel voor jeugdbiljarters tot negentien jaar. Iedereen mag komen supporteren. Dit Belgisch kampioenschap start om 9.15u. Het einde is voorzien rond 18u. Het biljart, en zéker het jeugdbiljart, heeft het moeilijk, en verdient alle steun.

Kristin Matthyssen

Er zullen zeven spelers uit het gewest Antwerpen, drie spelers uit het gewest Vlaanderen, twee spelers uit gewest Limburg, één speler uit gewest Brabant en één speler uit gewest Luik-Luxemburg om de nationale titels van het groene laken strijden in Halle.

De spelers van BC De Ploeg voor de achtste categorie zijn Niels Verhaegen en Kjento Pournis. Voor de vierde categorie komt Toon Bollansee de nationale eer en die van de club verdedigen.

Deelnemers krijgen gratis een lunch. De drijvende krachten achter dit kampioenschap zijn Luc Sebreghts, Belgisch kampioen bij de dames Danielle Le Bruyn , Jan Verhulst, Nick Rosier en Peter Verreyde. De inkom is gratis. “Biljart heeft het nog altijd moeilijk na de coronaperiode”, zegt Sebreghts. “Ook de jeugd weer naar de keu doen grijpen is niet simpel. Daarom verdienen deze jeugdbiljarters een enthousiast publiek op 1 april, en dat is géén grap.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners