Matisse Thuys in duel met Fabio Polizzi. (archief)© GOYVAERTS

Rupel Boom ziet drie kostbare punten door de neus geboord tegen Ninove: “We staan er slechter voor dan ooit”

Rupel Boom zag zaterdag drie kostbare punten door de neus geboord. De Steenbakkers verloren bij laagvlieger Ninove en staan zo al zes punten achter een barrageplaats. Een rechtstreeks ticket voor het behoud lijkt stilaan een utopie.

“Wat kan ik nog zeggen? Het is elke week hetzelfde liedje”, opent trainer Kevin Nicaise.

“Voor de vijfde keer in tien matchen verliezen we met 1-0, na een match waarin we zeker niet onder lagen. Maar wij scoren toch zo moeilijk. In de eerste helft kregen we twee open kansen, maar we mikten zelfs vanop vijf meter naast. En in de tweede helft kregen we een strafschop, maar zelfs dat volstaat niet om te scoren. Ninove maakt één van zijn weinige kansen wel af en zo blijven we weer met lege handen achter.”

Rechtstreekse concurrent Hoogstraten won wel en loopt zo verder uit. “Zij stonden blijkbaar 0-2 achter, maar scoren daarna zelf nog drie keer. Dat is iets wat wij niet kunnen. Aan goeie wil geen gebrek, maar de efficiëntie voor doel is al het hele seizoen ondermaats. Als wij straks degraderen, is het niet omdat we niet kunnen verdedigen, maar wel omdat er geen killer in de groep zit.”

Lang kan Rupel Boom niet stilstaan bij de nederlaag, want woensdag staat de inhaalmatch tegen Francs Borains al op het programma. “Jammer genoeg zal dat zonder onze spitsen Bah en Dolet zijn. Zij waren immers nog niet aangesloten op het moment dat die partij aanvankelijk op de agenda stond. Dat wordt puzzelen. Of dat al de match van de laatste kans is? Neen. Zo lang het mathematisch kan, moeten we er voor blijven gaan. Maar ik kan niet ontkennen dat het na die nul op zes tegen Antwerp en Ninove heel moeilijk wordt. Die twee matchen hadden onze wederopstanding moeten inluiden, maar nu staan we er slechter voor dan ooit.” (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen