Tempo-speler Tom Van Dyck bikkelt om de bal met Wervik-speler Gianni Lingier. Overijse deed in West-Vlaanderen opnieuw een goede zaak in de titelstrijd.© VDB

Voetbal 3de afdeling VV

Tempo Overijse loopt verder uit, Olympia Wijgmaal boekt eerste zege sinds midden december

Naast de uithaal van Diest kon in derde afdeling VV B ook Olympia Wijgmaal eindelijk nog eens winnen. Rechtstreeks concurrent Schoonbeek-Beverst werd het kind van de rekening in de eerste zege sinds midden december. In de A-reeks liep leider Tempo Overijse alweer wat verder uit.

Stefan Van De Weyer

  Tempo Overijse ging met 1-3 winnen op middenmotor Eendracht Wervik en blijft zo met een 54 op 69 soeverein aan de leiding. Naaste achtervolger Voorde-Appelterre volgt na een 3-0-nederlaag op Kalken al op negen punten en moet nu zelfs Hamme naast zich dulden.

  Rode lantaarn KFC Eppegem ging in een regelrechte degradatietopper met 3-0 onderuit op Rumbeke en blijft met een 15 op 72 allerlaatste.

   In de B-reeks boekte Olympia Wijgmaal zijn eerste zege sinds midden december. Op het veld van het Limburgse Schoonbeek-Beverst ging het met 0-1 winnen. Jitse Dupont, die na dit seizoen vertrekt in Wijgmaal, scoorde rond het halfuur het enige doelpunt van de match. Door de driepunter komt Wijgmaal met een 22 op 75 naast Kampenhout op een gedeelde dertiende plaats.

   Betekom beleefde een pijnlijke zaterdagavond en ging met 3-1 onderuit op het veld van rode lantaarn Witgoor Dessel. Na amper vier minuten stonden de Kempenaars al op voorsprong na een eigen doelpunt van De Keukeleire. Mateso kon wel heel snel gelijkstellen, maar ook daarna bleef Witgoor baas en won het uiteindelijk verdiend. Betekom blijft zo zevende met 33 op 75.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners