Pannenkoeken en pintjes, maar de Dag van de Zorg had in De Vier Notelaars veel meer te bieden.© JAA

Francis, Elfie en Georges, maar ook hun begeleiders geven trots inkijk in De Vier Notelaars

Schoten -

Driehonderd bezoekers kwamen naar aanleiding van de Dag Van de Zorg graag achter de schermen kijken bij een voorzienging die iedereen in Schoten bij naam kent, maar weinigen echt kennen. Dankzij zo’n 38 begeleiders, vele vrijwilligers, Chiro Terdonck en de 32 bewoners zelf ging een onbekende wereld open.

Ze hadden er naar uitgekeken, zowel de begeleiders, die op zoek zijn naar versterking, als de bewoners. De Dag van de Zorg was in De Vier Notelaars een groot feest met pintjes en pannenkoeken, maar ook een leerrijk evenement. Aan de hand van een rondleiding met wel vijftien stops ontdekten de deelnemers hoe veelzijdig, vindingrijk en empathisch deze voorziening omgaat met haar bewoners.

Het redactieteam van Het Nootje waar onder meer Francis en Geert lees- en schrijfvaardiger worden dankzij Joke, Remi en Charis.© JAA

Verschillende creatieve ateliers, het redactieteam van huisblad Het Nootje, de snoezelruimte, waar je een Ardense rivier kan horen stromen, een sportzaal en belevingsruimte; bij de Vier Notelaars hebben ze meer dan vier troeven. Buiten verzorgde het team Studijo Bos van Yves Helsen initiaties boomklimmen, zelfs voor wie in een rolstoel zit.

We zagen op z’n minst enkele jonge bezoekers twijfelen of een job in deze wonderlijke wereld van De Vier Notelaars ook niet hen op het lijf geschreven zou zijn. En de bewoners hebben hun al grote fanclub weer wat kunnen uitbreiden. Doel bereikt dus.(jaa )

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners