Simone Mariën is aan de beterhand, maar moet nog minstens tot maandag in het ziekenhuis blijven.© rr

Teruggevonden Simone aan beterhand, maandag volgen medische tests

Houthalen-Helchteren -

Een dag nadat ze werd teruggevonden, is Simone Mariën al flink aangesterkt. “Ze is nog moe, maar eet en drinkt goed”, vertelt zoon Wim, die zijn moeder zondagavond in het ziekenhuis bezocht. Maandag volgt een grondig medisch onderzoek.

Ruben Steegen

LEES OOK. Vermiste vrouw (80) na drie dagen levend teruggevonden op militair domein in Limburg

“Babbelen doet ze honderduit, maar wat er de voorbije drie dagen is gebeurd kan ze ons helaas niet vertellen”, vertelt zoon Wim. “We weten niet waar en hoe ze de nachten heeft doorgebracht. Dat zullen we waarschijnlijk ook nooit te weten komen. Zelf herinnert ze zich niks.”

Dat de Houthalense na twee nachten van huis nog in goede gezondheid werd teruggevonden, mag een klein wonder heten. “De elementen hebben in haar voordeel gespeeld. Het was niet te koud, want mijn moeder was niet onderkoeld toen de brandweermannen haar vonden. Ze zat wel flink onder het slijk. Logisch, want je zit daar in erg moerasachtig gebied.”

Langer in ziekenhuis

In het ziekenhuis kreeg Simone dit weekend extra voedingsstoffen toegediend via een baxter. “Mijn moeder eet en drinkt prima en is inmiddels flink aangesterkt. Ze is wel nog erg moe en slaapt veel. Haar reflexen waren nog allemaal in orde. Maandag volgen nog enkele grondige medische tests. Dan pas zullen we weten hoe lang mijn moeder nog in het ziekenhuis moet blijven.” Wim wil opnieuw iedereen bedanken die mee heeft gespeurd naar Simone. “Er zijn zoveel mensen die zijn blijven zoeken. Hartverwarmend.”

LEES OOK. Brandweerheld vindt drie dagen vermiste Simone (80) tijdens oefening: “Straf dat ze er zo levendig uitzag”