© ANIMAL HEROES / HAYTAP

39 dagen na aardbeving toch nog kat gered uit appartement in Turkije

Reddingswerkers hebben 39 dagen na de aardbevingen in Turkije alsnog een kat weten te redden. Het dier zat opgesloten op de achtste verdieping van een appartementencomplex. Omdat het baasje nu pas zijn kat als vermist opgaf, was het dier nog niet eerder gevonden.

jvh

Aangezien er de afgelopen weken ook andere katten gered werden, nam het baasje nu alsnog contact op met de reddingswerkers. Hoewel hij dacht dat de kat overleden was, was de verrassing groot toen bleek dat het dier nog leefde. De kat had weten te overleven op tomatenpuree en droogvoer.

“Het is een wonder dat deze kat na zoveel dagen nog leeft”, aldus een reddingswerker. “Gelukkig besloot het baasje de telefoon op te nemen. Het is belangrijk om de hoop nooit te verliezen, onze trouwe vrienden wachten op ons om te komen helpen, en we willen niet stoppen totdat het laatste vermiste dier is gered.”

Omdat het appartementencomplex erg onstabiel was, moesten de hulpverleners een kraan inzetten om het dier te redden. De Turkse reddingswerkers hebben meer dan 1.500 dieren weten te redden uit het rampgebied. De kat is inmiddels herenigd met het baasje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER