Wandelaars verkennen domein Goorhof.© Stefan Laenen

Gelukzakken wandelen door Goorhof

Grobbendonk -

Een gegidste wandeling door kasteeldomein Goorhof was in een wip volzet. Een kleine tachtig gelukkige wandelaars verkende zondagmiddag het immense domein.

“De gidsen volgen, en absoluut op de paden blijven”, benadrukt domeinbeheerder Yves Mertens aan de groep van 75 wandelaars die onder begeleiding het kasteeldomein mag betreden. Een uitzonderlijke gunst, want Goorhof is privé-domein en in normale omstandigheden strikt verboden terrein. Daar is een reden voor. Her en der overwoekerde waterputten en verraderlijke waterpartijen maken het gebied behoorlijk gevaarlijk.

De ervaren gidsen tonen de weg, en vertellen over de rijke geschiedenis van het ooit roemrijke kasteel. “Zonde”, is allicht het meest gehoorde woord onderweg. Des te meer voor één dame die afstamt van Hügher, de Antwerpse scheepsmagnaat die het kasteel in de 19de eeuw liet bouwen. “Decennialang ben ik hier niet geweest. Tijdens mijn laatste bezoek was het nog pracht en praal, en kijk nu... Zonde”, verbijt de vrouw haar spijt.

Ambtenaren van de toeristische dienst dienden enkele mensen terug te sturen die zonder inschrijving toch probeerden aan te pikken. “Helaas moesten we onverbiddelijk zijn. Wie niet was ingeschreven, mag niet mee. In nauw overleg met de eigenaar en de beheerder volgt in het najaar op een nog nader te bepalen datum een tweede wandeling. Hou de gemeentelijke website goed in de gaten als je daar bij wil zijn.” (stla)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Grobbendonk