Enkele van de organisatoren van het Lentefeest met schepen Rina Rabau Nkandu (tweede van links) en Josée Goethals (tweede van rechts)© Ward Bosmans

Buurtparlement Heihoek organiseert Lentefeest

Mechelen -

Ondanks het feit dat de temperaturen niet meteen voor een lentegevoel zorgden, zakten er toch ruim 100 buurtbewoners af naar het Lentefeest dat het buurtparlement Heihoek organiseerde in LDC Den Deigem en in de Karmelietentuin.

Ward Bosmans

“De bedoeling was om het feest in de tuin te doen, maar gelukkig hebben het lokaal dienstencentrum als uitvalsbasis tijdens een regenbui”, zegt Josée Goethals (80) die het feest coördineert. “De reden waarom we voor de Karmelietentuin kozen is omdat dat ook het thema was van ons feest, meer bepaald de vele oude bomen die er staan. Ze dateren uit de tijd dat de tuin nog eigendom was van de paters Karmelieten. 15 jaar geleden stelde de stad de tuin open voor het publiek. Toch weten weinige mensen welke soort bomen er staan. Daar wilden we verandering in brengen tijdens dit feest. Deze groene long in de stad verdient meer aandacht.”

Het buurtparlement kreeg de steun van de stadsdiensten. Ze kregen subsidies en ontwierpen een infobord met een bomenkaart, er werden plantjes geleverd die meer kleur in de tuin moeten brengen en er werd overlegd met de buurt en de lokale compostmeesters over het onderhoud.

Niet alleen in de Karmelietentuin maar ook in LDC Den Deigem was het zondagnamiddag gezellig druk. De aanwezigen werden verwend met gratis thee en koekjes. “Een aantal Marokkaanse buurtbewoners hebben massa’s lekkere koekjes gebakken en er komen ook twee bandjes spelen. We werken voor de organisatie ook samen met de Keeting zodat er een hele diverse groep aanwezig is. We plannen met ons buurtparlement ook de komende maanden nog een aantal acties. Zo is er op 11 juni een wandeling en in september organiseren we een filmavond. Ook bij de heraanleg van de Adegemstraat, die nu begonnen is, krijgen we inspraak”, zegt Josée.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mechelen